Telekom Slovenije primio protuprijedlog za odgodu isplate dividende

Bez autora
Jan 25 2024

Telekom Slovenije primio je protuprijedlog da se isplata dividende poklopi s isplatom rezultata za 2023., za razliku od prvotnog prijedloga kompanije da se dividenda isplati u dvije tranše.

U protuprijedlogu se naglašava smanjenje nerazmjernih troškova koji pogađaju prvenstveno male dioničare do kojih bi došlo u scenariju dvije tranše dividende. Prvotno predloženi ukupni iznos od 6,2 eura po dionici ne mijenja se u protuprijedlozi.

Jučer je Telekom Slovenije primio protuprijedlog za isplatu dividende koja bi koincidirala s isplatom rezultata za 2023. godinu. Protuprijedlog se razlikuje od inicijalnog prijedloga same tvrtke u obliku plaćanja. Prvotni prijedlog Telekoma Slovenije predlagao je isplatu od 6,2 eura po dionici u dvije tranše (ožujak i kolovoz), dok protuprijedlog Sveslovenskog društva malih dioničara (VZMD) predlaže jednokratnu isplatu, koja bi se trebala podudarati s isplata iz rezultata 2023. Jednokratna uplata se predlaže s ciljem smanjenja nerazmjernih nepotrebnih troškova koji proizlaze iz dvostrukih uplata (primjerice brokerskih troškova), a koji bi posebno trebali opteretiti manje ulagatelje. Ukupno gledajući, VZMD predlaže da se dividenda za 2022. isplati zajedno s dividendom za 2023. Predloženi iznos od 6,2 eura po dionici ne mijenja se u protuprijedlogu.

Da vas podsjetimo, prijašnjih godina datum isplate dividende za Telekom Slovenije na “redovne” prijedloge dividende bio je u kolovozu. Drugim riječima, ako se ovaj protuprijedlog odobri, ulagač može očekivati isplatu dividende ove godine tijekom kolovoza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik